De Kleine Media

Uitgeverij

Zoeken naar een lakzegel

januari 2019

Toneelspelen is mijn grootste hobby. Ik vind het heerlijk om me op die manier te uiten en om even een ander persoon te zijn. Ik bruis van de fantasie en vind het dan ook heerlijk om me helemaal in te leven in een ander personage. Iemand anders spelen vind ik geweldig. Ons toneelspel gaat over de 16e  eeuw en het is geweldig om een rijke dame te mogen spelen. Er ontbraken alleen nog een aantal accessoires. In een van de scenes schrijf ik een brief aan mijn geliefde en hier  moet natuurlijk wel een lakzegel op worden bedrukt. Dit zie je ook in de films terug komen. Vervolgens ging ik op zoek naar een lakzegel maar dit was niet makkelijk te vinden. Gelukkig kwam ik op de website van stempel.nl terecht en kon ik hier een aantal lakzegels bestellen.

Een lakzegel net als vroeger

In de films zie je alle rijke mensen het doen. Een brief schrijven met inkt en een veer en deze vervolgens bezegelen met een lakzegel. Dit ziet er dan ook super leuk uit. Als je een toneelspel een beetje realistisch wilt naspelen dan denk je om dit soort simpele details. Dit soort dingen zorgen ervoor dat het toneelstuk hetzelfde is als een film uit die tijd. Ik vind het dan ook enorm leuk om me hiermee bezig te houden.

Wat heb je nodig voor je toneelstuk

Als toneelspelen onderdeel is van je leven vind je het geweldig om een verhaal na te spelen. Een verhaal moet wel zo goed mogelijk overkomen. Het moet echt zijn, het verhaal moet overkomen alsof het zich ook echt afspeelt in die tijd. Als dit helemaal niet het geval is dan komt het niet goed over. Het zijn de kleine details die ik dan ook belangrijk vind.  Voor dit toneelstuk gebruiken we dan ook zoveel mogelijk elementen die je ook ziet in de film. Machtige personen laten de brieven stempelen met een lakzegel. De bediendes moeten de brieven dan vervolgens bezorgen. Het is voor het toneelstuk dan ook superleuk om de stempel terug te laten komen. Het zijn dit soort kleine details die het verhaal helemaal afmaken. De films die zich afspelen in die tijd zijn dan ook een grote inspiratiebron voor het toneelstuk. Om je echt in te leven in je personage moet je leven als je personage. Hier hoort ook een mooi lakzegel bij.  Waarom wil je een lakzegel gebruiken voor je toneelstuk:  

  • Dit gebruiken de rijke mensen in de film
  • Het zijn de kleine details die een toneelstuk echt maken
  • Deze stempel is eenvoudig te bestellen
  • Deze stempel staat als een vorm van status
  • Zorg ervoor dat het verhaal echt overkomt
  • Laat zien dat je een personage bent met status

Voor ons toneelstuk over de 16e eeuw waren we nog op zoek naar wat spullen. Een van de spullen was een lakzegel. Een stempel die mensen op een brief gebruiken om de brief te zegelen. Als toneelspelen je grootste hobby is weet je hoe belangrijk het is om je helemaal in te leven in je personage. De spullen uit die tijd zijn hier dan onderdeel van. Ik ging dus op zoek naar een stempel voor op de brieven. Ik ben meerdere winkels en kantoorzaken langs gegaan maar ik kon het nergens vinden. Gelukkig kwam ik toen op de website van stempels.nl tegen. Hier ontdekte ik een aantal lakzegels die ik goed kon gebruiken in ons toneelstuk. Deze kleine elementen brengen het verhaal goed over op het publiek. Ben je ook op zoek naar een lakzegel? Neem dan een kijkje op de website: stempels.