De Kleine Media

Uitgeverij

Zoek jij een vuurkorf?

maart 2021

Ben jij op zoek naar artikelen die meer sfeer in jouw tuin kunnen brengen? Overweeg dan eens de aankoop van een vuurkorf! Een vuurtje stoken zorgt altijd meteen voor veel sfeer, door het knappende hout en de mooie vlammen. Voor veel mensen heeft dit een rustgevend effect. De vlammen zorgen bovendien voor mooi sfeerlicht, wat uitnodigt om ook ’s avonds gezellig buiten te zitten. Er zijn veel verschillende soorten korven verkrijgbaar, dus ook voor jou is er een ideale vuurkorf te vinden. Dat maakt het nog fijner om op zomeravonden samen buiten te zitten.

Grillrooster of niet?

Zoals gezegd zijn er veel verschillende soorten vuurkorven verkrijgbaar. Als jij nadenkt over de aanschaf ervan, dan is het eerste punt waar je over na moet denken of je wilt dat de vuurkorf een grillrooster heeft of niet. Het leuke van een grillrooster, is natuurlijk dat je dan boven het vuur wat eten kunt klaarmaken. Het is meestal niet zo groot als een barbecue en het geeft ook een ander smaakeffect, maar het stelt je wil in staat om wat hapjes op te warmen. Je kunt kiezen voor een vuurkorf met echt een los grillrooster, dat je boven de vlammen hangt. Maar er zijn ook korven met een complete bakplaat als een ring om het vuur heen. Op die laatste kun je wel echt redelijke hoeveelheden eten in één keer klaarmaken. Wat zijn nu de nadelen van het kiezen van een exemplaar met een grillrooster? Een nadeel is dat deze korven vaak iets duurder zijn en je moet het rooster of de bakplaat natuurlijk wel iedere keer goed schoonmaken. Maar doe je dat, dan kun je dus veel plezier hebben van een dergelijke vuurkorf.

Vuurkorf in veel modellen

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer punten om op te letten als je overweegt om een vuurkorf aan te schaffen, denk aan:

  • het formaat
  • het model, rond of vierkant
  • de stijl, modern of juist rustiek

Er zijn dus echt veel mogelijkheden, helemaal als je gaat kijken bij tuinhaardxxl. Zij zijn namelijk een echte specialist op dit gebied en bieden dan ook veel verschillende soorten vuurkorven. Hierdoor hebben ze voor iedereen eigenlijk een geschikt exemplaar. Ze bieden diverse merken, waaronder Bonfeu, La Hacienda en Heat. Ook kun je bij hen terecht voor een vuurkorf in veel verschillende formaten. Een groot exemplaar geeft natuurlijk meer licht en warmte dan een kleine, maar je moet hier wel de ruimte voor hebben in jouw tuin. Je kunt er immers niet direct bovenop zitten, dus je moet genoeg ruimte overhouden tussen de korf en de stoelen. Dit is dus zeker een punt om op te letten. Ook wat model en stijl heb je bij tuinhaardxxl genoeg keus. Ze hebben strakke, vierkante modellen in hun assortiment, maar ook romantische, rustieke uitvoeringen. Daarnaast bieden ze korven van verschillende materialen, te weten gietijzer, staal en metaal. En in verschillende kleuren, namelijk roestbruin en zwart. Door al deze verschillende keuzemogelijkheden, kun je bij tuinhaardxxl dus zeker een variant vuurkorf vinden die helemaal aansluit bij jouw wensen en die goed past in jouw tuin.