De Kleine Media

Uitgeverij

Zo waardevol kan een hondencursus zijn

november 2018

Ik vind het heerlijk om een hond te hebben. Het is echt een vriend voor ons gezin. Je gaat er lekker mee wandelen en spelen, en je krijgt er zo veel liefde voor terug. Maar ik zou het echt iedereen aanraden om een hondencursus te volgen. Het maakt niet uit of je een oudere hond in huis neemt of een kleine pup, ik vind dat een hondencursus altijd heel erg waardevol is. Natuurlijk kun je zo’n cursus altijd doen als je hond last heeft van gedragsproblemen. Maar dat kun je ook proberen voor te zijn, door als je de hond net in huis neemt al gelijk samen een training te volgen. Ten eerste omdat de hond dan goed leert luisteren en ook te weten komt dat jij de baas bent. Maar dat zijn niet de enige redenen, want ik heb de afgelopen jaren echt gemerkt dat een hondencursus de band tussen het baasje en de hond kan versterken. Altijd als ik een nieuwe hond in huis nam, hebben we een hondencursus gevolgd. Inmiddels weet ik ook dat lang niet al deze cursussen even goed zijn. De kwaliteit verschilt nogal, maar toch is het altijd goed voor jou en je hond.

Volg een hondencursus bij Astrid’s Puppyclass

Mocht je er het maximale uit willen halen, dan is het verstandig om voor een hondencursus te kiezen die echt door experts wordt gegeven. Waarbij de trainers ervaring hebben en ik vind het ook fijn als er verschillende cursussen worden gegeven. Dan heb je keuze en dat is altijd prettig, dan kun je kiezen wat het beste bij jou en je hond past. Ik heb in de afgelopen jaren zeker een hondenschool ontdekt die echt topkwaliteit biedt als het om een hondencursus gaat. Hier zijn de trainers echt heel goed, dat merk je aan alles wat ze doen. Ik heb inmiddels best wat ervaring als het gaat om dergelijke cursussen met je hond en ik heb het meeste gehad aan hondenschool Astrid’s Puppyclass. Het opvoeden van een hond is echt een vak apart en daarom is het van groot belang dat je les krijgt van goede instructeurs. En dat is hier bij Astrid’s Puppyclass zeker het geval. Het is fijn om duidelijke instructies te krijgen, zodat jij en je hond weten wat de bedoeling is. En het was heel mooi om te merken dat hun instructies ook echt werkten en daadwerkelijk effect hadden.

Heeft je hond last van gedragsproblemen?

Als je naar puppyclass.nl gaat, ontdek je snel dat er diverse hondencursussen te volgen zijn bij Astrid’s Puppyclass. Dat is heel prettig, dan kun je zelf kijken welke het meest waardevol zou zijn voor jou en je hond:

  • A- en/of B-cursus
  • Puppycursus
  • Gehoorzame hond
  • Gedrag en gehoorzaamheid

Lees op de site alle informatie eens rustig door, dan kom je er zelf snel genoeg achter voor welke jij je het beste kunt opgeven. Het is zo goed als je gelijk aan de band met je hond werkt zodat de hond ook duidelijk weet dat jij de baas bent en wat die moet doen bij bepaalde instructies. Daar wordt de hond echt gelukkiger van en dat merk je ook zeker als baasje. Het is heel fijn dat je bij deze hondenschool terecht kunt met een kleine pup, je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Maar het is ook heel prettig dat je hier kunt aankloppen als je hond last heeft van gedragsproblemen bijvoorbeeld. Ze zijn hierin gespecialiseerd, dus neem vooral contact op. Dat is een aanwinst voor je hond maar ook voor jou.