De Kleine Media

Uitgeverij

Wilt u als interim advocaat aan de slag?

juli 2020

Toen ik een aantal maanden geleden van mijn werkgever te horen kreeg dat er misschien mensen ontslagen moesten worden, heb ik besloten om dan de eer aan mijzelf te houden en om te kijken of ik elders aan de slag zou kunnen gaan. Ik wilde namelijk al een tijdje een andere baan gaan zoeken omdat ik ook gemerkt had dat wij niet veel interessante zaken meer te doen hadden. Ik ben daarom gaan kijken of ik elders een goede baan kon vinden. Ik ben altijd werkzaam geweest in de advocatuur en daarom wilde ik graag kijken of er ergens een goede baan te vinden was. Ik heb toen besloten dat ik graag als interim advocaat aan de slag wilde gaan omdat ik niet weer gewoon voor een baas wilde gaan werken. Het mocht uiteraard wel voor een kantoor zijn, maar wanneer je als interim advocaat aan de slag gaat, kun je meer uitdaging in je baan vinden. Ik moest daarom gaan kijken waar ik een goede functie als interim advocaat zou kunnen vinden. Ik heb toen gezien dat ik het beste even goed op onderzoek uit kon gaan op het internet. Als je dan eenmaal gaat zoeken naar vacatures voor een interim advocaat dan zie je dat er geen schaarste is aan vacatures op dit gebied, maar dat je moet zorgen dat je weet waar je op moet reageren. Ik heb daarom besloten om alleen de betere kantoren uit het aanbod te vissen en ik heb toen besloten om op de vacature voor een interim advocaat te reageren van de mensen van tplegal.nl. Ik heb toen gezien dat deze vacature echt heel mooi was en ik had het idee dat ik een heel goede interim advocaat zou kunnen zijn voor dit kantoor. Ik heb daarom een goede brief geschreven waarin ik mijzelf zo goed mogelijk probeerde te presenteren en ik was blij om te horen dat ik op gesprek mocht komen. Ik heb toen ook mondeling mogen toelichten waarom ik geschikt zou zijn als interim advocaat voor hun kantoor en ik was heel blij dat ik uiteindelijk aangenomen werd bij dit kantoor. Daarmee was een nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen. 

Mijn nieuwe baan als interim advocaat bevalt mij heel goed

Ik ben blij dat ik uiteindelijk als interim advocaat aan de slag kon gaan en ik kan u zeggen dat ik merk dat ik als interim advocaat ook weer uitdaging in mijn werk vind. Ik vind het leuk om mij in nieuwe zaken te verdiepen en ik merk ook dat mijn inspanningen heel goed beoordeeld worden. Ik ben daarom zeer blij dat ik hier als interim advocaat aan de slag kon gaan en ik kan iedereen aanraden om ook eens naar de vacatures van dit kantoor te gaan kijken. 

Bent u ook toe aan een nieuwe uitdaging? 

Als u ook een nieuwe uitdaging aan wilt gaan, dan kunt u altijd:

  • Even naar de site van tplegal.nl surfen 
  • Bekijken wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden 
  • Een reactie plaatsen op een van de vacatures waarvoor u denkt geschikt te zijn 

Ik hoop dat u hier ook aan de slag kunt gaan.