De Kleine Media

Uitgeverij

Wijziging alimentatie

juni 2018

We hebben er allemaal wel eens van gehoord; de zogenaamde alimentatie. Dat is het bedrag dat je partner aan de andere partner betaald na een scheiding. Er zijn twee soorten alimentatie; die voor de partner en die voor de kinderen. Het bedrag dat er betaald moet worden, meestal maandelijks, wordt vastgesteld op basis van een aantal zaken zoals het inkomen, de kinderen en de situatie van de scheiding. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn is het van groot belang dat er een bedrag wordt betaald dat er voor zorgt dat er voor de kinderen niets verandert, en dat zij er dus niet op achteruit gaan. De hoogte van de alimentatie verschilt dus per situatie en dat betekent dat deze ook kan veranderen als de situatie verandert. De wijzingen van de alimentatie kan op jou van toepassing zijn in de volgende situaties:

  • Het inkomen van jou of van je ex partner is gegroeid
  • Het inkomen van jou of je ex partner is weggevallen
  • Jij of je ex partner gaat opnieuw trouwen
  • Jij of je ex partner krijgt een kind

Wijziging alimentatie; doe de check

Bij Alimentatiewijzigen kun je de zogenaam alimentatie check doen. Wil je weten of wijziging van de alimentatie op jou van toepassing is, dan is het zeker een idee om deze check te doen. Het is makkelijk, snel en je weet binnen no time waar je aan toe ben. Het is belangrijk om te weten of je te veel of te weinig alimentatie betaalt, en of wijziging van de alimentatie van toepassing is op de situatie waarin je je bevindt. Hoeveel alimentatie je betaalt, wordt door de rechter bepaald. Maar dat zijn natuurlijk ook gewoon mensen, en soms kan er ook sprake zijn van een verkeerd oordeel van de rechter. Ook in dat geval kan er sprake zijn van wijziging alimentatie. De alimentatie check is helemaal gratis. Wanneer je de test doet, laat je onze specialisten naar de situatie kijken. De check bestaat uit een aantal onderdelen. Om te beginnen voeren we altijd een intake gesprek. In dit gesprek komen de belangrijkste zaken aan de orde. Zo zul je op de hoogte worden gesteld van de gegevens die nodig zijn om de draagkracht berekening uit te voeren. Als alles compleet is, kan de berekening worden gedaan en ontvang je advies over de wijziging alimentatie. De vraag of de wijziging alimentatie haalbaar is, zal persoonlijk worden verstrekt. Natuurlijk is het uiteindelijk altijd aan jou de keuze om wel of niet over te gaan op een zaak. Het loont zeker de moeite om de check op regelmatige basis uit te voeren. Want we zien vaak dat situaties veel aan verandering onderhevig zijn.

Kinderen en partner

Er zelf uitkomen is vaak het prettigst als het gaat om het vaststellen van het verstrekte bedrag, maar toch loopt het tussen ex partners vaak mis wanneer het over geld gaat. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn wil je dat zoiets als het opstellen van de regeling, inclusief de alimentatie, netjes verloopt. Maar alle situaties veranderen en vaak is het dan ook van belang om de alimentatie te herzien. De wijziging van alimentatie kan in de praktijk veel lucht bieden. Wanneer je krap zit, en je weet dat de partner meer is gaan verdienen, dan kan er ruimte ontstaan om de alimentatie te verhogen. Soms zien we ook dat partners de alimentatie zelf niet meer nodig hebben en dan wordt dat vaak in overeenstemming stopgezet. Wil je meer weten over wijziging alimentatie, dan kun je op de website alimentatie-wijzigen.nl meer informatie vinden. Weten waar je aan toe bent is voor alle betrokken partijen prettig.