De Kleine Media

Uitgeverij

Waarom teamtrainingen laten verzorgen?

december 2018

Voor een goede werksfeer en samenwerking zijn teamtrainingen erg belangrijk. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Zijn professionele trainingen echt wel nodig om succesvol te kunnen werken? Veel bedrijven denken dat het de investering niet waard is en proberen zelf het personeel te trainen. Alles wordt intern geregeld, maar dat is niet altijd de beste aanpak. Uiteraard kunnen ondernemingen veel zaken zelf regelen en oplossen. Een frisse kijk van buitenaf is zo nu en dan echter ook belangrijk. Met teamtrainingen door een vakkundige, externe trainer kan er een hoop geleerd en verbeterd worden. Je zult zien dat het een groot verschil maakt met interne trainingsprogramma’s. In meer algemene zin zijn teamtrainingen hoe dan ook van belang. Om goed samen te kunnen (blijven) werken, is een goede band tussen teamleden cruciaal. Hoe beter het team op elkaar ingespeeld is, hoe hoger de productiviteit zal zijn. De sfeer op de werkvloer heeft veel invloed op hoe er gewerkt wordt. Een prettige werksfeer zorgt voor de juiste basis om projecten succesvol uit te voeren. Met teamtrainingen kan daar bijzonder goed aan gewerkt worden. Per onderneming zal een training anders ingevuld worden, precies zoals dat past bij het type bedrijf en de werknemers als individuen.

Wat wordt er geleerd tijdens teamtrainingen?

Effectief en respectvol met elkaar samenwerken staat centraal bij teamtrainingen. De relatie tussen medewerkers is erg belangrijk voor een fijne werkomgeving. Wanneer de teamleden elkaar goed kennen, zullen ze elkaar beter begrijpen en kunnen ze een stuk efficiënter werken. Als men binnen een team niet goed met elkaar overweg kan, ontstaan er vaak misverstanden. De productiviteit ligt bij een hecht werkteam aanzienlijk hoger dan bij een onsamenhangende groep medewerkers. Kortom, de focus van een teamtraining ligt op de samenwerking. Hoe wordt een training in de praktijk vormgegeven? Dat zal sterk verschillen per type onderneming. Er wordt altijd gestreefd om zo veel mogelijk praktijkvoorbeelden van het alledaagse werk te gebruiken. Dat geeft context en helpt om sneller en meer te leren. De praktijkvoorbeelden die gebruikt worden zullen erg herkenbaar zijn voor de deelnemers. Op deze manier hebben teamtrainingen het beste resultaat. Er worden bijvoorbeeld samen projectjes bedacht waarvoor zo concreet mogelijke doelen worden bedacht. Ook wordt er nagedacht over een geschikte aanpak voor ieder project dat ter sprake komt. De verschillende onderdelen van een teamtraining worden op heldere, enthousiaste wijze gebracht. Er is veel ruimte voor inbreng en interactie, waardoor de stof goed blijft hangen. Met de juiste leermethodes zal het resultaat verbazingwekkend zijn.

Freelance trainer met veel ervaring

Hoe teamtrainingen ervaren worden, hangt voor een groot deel af van de trainer. De manier waarop de lesstof gebracht wordt, kan alle verschil maken. Daarom is het belangrijk om een ervaren en erkende aanbieder te vinden voor teamtrainingen. Een bijzonder goede optie is de freelance begeleidster Marion Bergevoet. Als freelance trainer heeft Marion al vele teams geholpen om productiever en effectiever te werken. Er worden tijdens teamtrainingen handige vaardigheden aangeleerd die op de werkvloer zeker van pas zullen komen. De focus bij een teamtraining ligt op:

  • Praktijkgericht leren
  • Directe en heldere communicatie
  • Een respectvolle, open werkhouding

Op Marionbergevoet.nl kun je uitgebreid lezen welke service en diensten aangeboden worden. Ook over de inhoud van trainingsprogramma’s lees je meer op de website. Wil je voor jouw onderneming een training organiseren? Lees meer op de website of neem contact op om te ontdekken of deze aanbieder past bij jouw bedrijf. Voor persoonlijk contact kun je Marion bereiken via de telefoon. Ook mailen is uiteraard mogelijk. Dankzij de professionele maar erg vriendelijke benadering zal de service je zeker bevallen. Kijk vandaag nog naar de mogelijkheden.