De Kleine Media

Uitgeverij

Voor op je bucketlist: Naar Lapland reizen

februari 2019

Voor velen is het een droom die op de bucketlist staat: naar Lapland reizen en daar bijvoorbeeld het Noorderlicht aanschouwen of een stoere Huskey sleetocht maken. Maar voordat je naar Lapland kunt reizen komt er nog een hoop kijken aan voorbereidingen; in welke tijd wil je gaan, met welk reisgezelschap, waar wil je verblijven, wat je budget en wat wil je graag zien? Er is een hoop om rekening mee te houden. Bij Xplore the North zijn we gespecialiseerd in Lapland reizen. Daarom kun je bij Xplore the North terecht voor diverse vakantiemogelijkheden naar Lapland. Kijk voor meer informatie vooral op onze website https://www.xplorethenorth.nl/lapland-reizen waar we je graag meer vertellen over dit prachtige stukje van Noord-Scandinavië.

Redenen om met Xplore the North naar Lapland te reizen

Er zijn tal van aanbieders gericht op bestemmingen over de hele wereld waaronder ook het naar Lapland reizen, maar wij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van Lapland reizen.

  • Ruime keuze uit Lapland reizen bij ons
  • Een gedreven team van experts op het gebied van het reizen naar het hoge noorden
  • We weten waar we over praten
  • Ons team reist elk jaar af naar het hoge noorden om nieuwe pareltjes te ontdekken
  • Reiservaring van IJsland tot Alaska en Lapland tot de Faeröer eilanden
  • Info avonden over de verblijfplaatsen in onder andere Lapland

Bij ons weet je dat je terecht kunt met allerlei vragen die je hebt over Lapland reizen of andere fraaie bestemmingen. We zijn allemaal even enthousiast over de prachtige natuur, weidse uitzichten en bevolking die je in Lapland kunt ervaren.

Van frisse winters tot heerlijk nazomeren

Bij ons kun je kiezen voor Lapland reizen in de stevige Scandinavische winter. Ga bijvoorbeeld op een 8 daags avontuur naar the Pinetree Lodge. Maak een husky tocht, kom met de sneeuwscooter dagtocht oog in oog te staan met rendieren en verblijf in de Pinetree Lodge middenin de Aurora zone. Geniet van de heerlijke Scandinavische keuken en voel je even helemaal alleen op de wereld zo 150 kilometer boven de poolcirkel. Wie weet kun je het noorderlicht aanschouwen vanuit je lodge. Echt gaaf! Liever kennis maken met Lapland in de zomermaanden? Kies dan bij ons voor de Lapland Hyttertur waarbij je naar Lapland kunt reizen vanaf Amsterdam of Brussel met als bestemming Luleå in Zweeds Lapland. Daar begint je avontuur. Je kunt diverse bezienswaardigheden ontdekken als Gammelstad in Luleå, deze plaats staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zie hoe de Sami, de oorspronkelijke inwoners van Lapland leven, ontdek hun tradities en bezoek in Alta de 7000 jaar oude rotstekeningen, ga berenspotten of onderneem een spannende rafting tocht door de wildernis. Geniet overdag van Fika, koffie met iets lekkers zoals kaneelbroodjes of proef de Zweedse gehaktballetjes en Gravad lax. Geniet van de cultuur en tradities. Je wilt hier niet meer weg! Al onze reizen bieden ruimte om ook zelf op pad te gaan. Ook de sportievelingen onder ons kunnen bij ons terecht voor reizen naar Lapland. Bijvoorbeeld skiën in Levi in Fins Lapland, of langlaufen op de ellenlange pistes, tochten met de sneeuwscooter of huskeytochten. En dan ’s avonds heerlijk bijkomen in bijvoorbeeld een echte Finse sauna om de spieren weer helemaal te laten ontspannen. Er is zoveel te ontdekken in Lapland. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we je meer kunnen vertellen over de mooiste plekjes in Lapland. Of bezoek een van onze informatie avonden zodat de keuze voor een zomer of een winterreis al wat eenvoudiger wordt gemaakt. Of juist niet, want Lapland is prachtig, zowel in de zomermaanden als de wintermaanden.