De Kleine Media

Uitgeverij

Voetreflexologie

september 2018

Is door ziekte of lichamelijke klachten de balans verstoord in jouw lijf? Is er een onbalans tussen lichaam en geest? Dan kan voetreflexologie helpen bij het herstel! Steeds meer mensen realiseren zich dat oude traditionele geneeswijzen veel kracht kunnen hebben, door de eeuwenoude wijsheden die hierin verscholen zitten en die ons ook in deze moderne tijden nog zeker kunnen helpen! Uit de Chinese en Indische traditie leren we over de balans tussen lichaam en geest, over de eenheid die hiertussen moet bestaan. Een goede balans zorgt over het algemeen ook voor een goede gezondheid. Is er een onbalans, dan kan voetreflexologie helpen om dit op te lossen, om ervoor te zorgen dat er als het ware weer een eenheid gevormd wordt. Tijdens een behandeling worden de voeten op een bepaalde manier gemasseerd, waardoor er in de eerste plaats blokkades weggenomen zullen worden. Hierdoor wordt dan weer het vermogen van het lijf tot zelfherstel gestimuleerd, dit is immers in veel gevallen prima in staat om zelf klachten te verhelpen. De voetreflexologie draagt hieraan bij in de zin dat het herstellend vermogen gestimuleerd wordt.

Voetreflexologie bij diverse klachten

Het bijzondere is dat voetreflexologie bij een grote diversiteit aan klachten van pas kan komen. Veel mensen realiseren het zich niet, maar de voet is als het ware een spiegel van de rest van het lichaam. Bepaalde zones staan in verbinding met andere lichaamsdelen, dit worden ook wel de reflexzones genoemd. Voorbeelden van deze verbindingen zijn het corresponderen van:

  • de hak en de hiel met het onderlichaam
  • de tenen met het hoofd
  • de binnenranden van de voet met de wervelkolom

Als je dit eenmaal weet, dan zal het waarschijnlijk ook geen verbazing meer opwekken dat je door middel van voetreflexologie klachten kunt behandelen als hoofdpijn en rugpijn. Ook problemen met de spijsvertering kunnen op deze manier aangepakt worden, net als depressiviteit en vermoeidheid. Belangrijk om in het oog te houden is dat een spoedig herstel bevorderd wordt door een holistische aanpak. Het is dan ook aan te raden om deze behandelingen te combineren met bijvoorbeeld het drinken van ontspannende kruidenthee, het inbouwen van meer ontspannende activiteiten of momenten in je dagelijks leven, het kiezen voor gezonde voeding en het inzetten van homeopathie. Door dit alles op de juiste manier te combineren met voetreflexologie, kun je zo zelf je klachten verhelpen zonder hiervoor chemische medicijnen in te moeten nemen.

Goede behandelaar

Is het altijd veilig om gebruik te maken van voetreflexologie? Zeker, het masseren van de voeten kan nooit kwaad. Maar het is wel zo dat lang niet alle masseurs op de juiste manier masseren, sommigen doen dit enkel voor ontspanning van de voet. Dat laatste is natuurlijk ook prettig, maar heeft niets te maken met reflexologie. Als jij er zeker van wilt zijn dat je een goede behandeling krijgt, dan is het raadzaam om een goede behandelaar uit te kiezen. Iemand die echt verstand heeft van voetreflexologie, is Els Keuning uit Amersfoort. Zij kan deze oude geneeswijze uitstekend toepassen en er zo voor zorgen dat jij je echt weer een flink stuk beter gaat voelen. Op haar site ElsKeuning.eu kun je lezen dat zij naast deze reflexologie ook nog andere behandelingen aanbiedt en zij zal dan ook altijd kijken naar wat voor jou de beste aanpak is. Daarvoor wordt er altijd eerst aandacht besteed aan welke klachten jij precies ervaart en hoe deze het best behandeld kunnen worden. Zo weet jij zeker dat je een optimale en effectieve behandeling krijgt. Ben jij benieuwd wat voetreflexologie voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op met Els Keuning en laat je behandelen, je zult het effect zeker merken!