Uitgeverij

Verwarm je woning met infrarood verwarming

Verwarm je woning met infrarood verwarming

Mocht je nadenken over de wijze waarop je je woning wilt gaan verwarmen, dan is het zeker de moeite waar om infrarood verwarming te overwegen. In deze tekst zal je kunnen lezen wat het verschil is tussen infrarood verwarming en andere, meer traditionele, vormen van verwarming. Daardoor ontdek je de contrasten en kun je ook heel goed inzien wat de voordelen van zijn infrarood verwarming. Laten we dus bij het begin beginnen. De meest traditionele vorm van verwarming is de openhaard. Deze wordt nu voornamelijk gebuikt als sierhaard naast de centrale verwarming. Er zijn weinig huishoudens die vandaag de dag nog vertrouwen op de openhaar alleen. Maar niet zo heel lang geleden was de haard gewoon de enige manier om een ruimte te verwarmen. Het voordeel van een openhaar is de gezelligheid. Daarnaast vinden veel mensen het ook fijn om te genieten van het knisperende en brandende hout en de geuren die een openhaar verspreidt. De nadelen laten zich natuurlijk raden. Je moet de haard aanmaken en dat kost vaak tijd en enige moeite. Je hebt brandstof nodig in de vorm van hout en dit moet je of zelf gaan kappen of bestellen. Daar heb je opslagruimte voor nodig. De centrale verwarming activeer je met een druk op de knop. Het is dan ook niet zo gek dat mensen die wel over een openhaard beschikken, deze sporadisch gebruiken. De volgende kandidaat is de gaskachel. Een prima manier om je woning te verwarmen, maar wel eentje die een aanslag vormt op je energierekening. Het is dan ook niet zo gek dat de gaskachel niet veel meer wordt gebruikt. De meeste woningen, en zeker de moderne woningen, beschikken over centrale verwarming. Dit is een stuk efficiƫnter en deze soort van verwarming is eenvoudig in gebruik via de bijbehorende thermostaat. Een gaskachel moet je soms zelfs nog met een ouderwets ontstekingsmechanisme activeren. Maar hoewel de centrale verwarming voordelig is, levert het niet de optimale vorm van comfort. Daarnaast kan het ook zeker voordeliger. Met infraroodpanelen bespaar je dus nog eens extra op je energierekening. Centrale verwarming werkt vaak nog steeds op gas, maar met infraroodverwarming hoef je in je woning helemaal geen gas meer te verbruiken. Het kost in eerste instantie natuurlijk wel een investering. Je moet immers de panelen bestellen die horen bij de infrarood verwarming. Maar daarna zal je beginnen met besparen. Na een x aantal jaren heb je de kosten eruit en daarna wordt het alleen nog maar voordeliger. Maar dat is niet het enige. De manier waarop infrarood verwarming je woning verwarmt, is een stuk comfortabeler. Normale verwarming verwarmt de lucht in je woning. Daardoor voelt het vaak zo bedrukt. Infrarood verwarming voelt meer als zonverwarming. En dat voelt vele malen comfortabeler.

Ontdek waar je infrarood verwarming kunt bestellen

Mocht je willen overstappen op infrarood verwarming of heb je een nieuwe woning laten bouwen en wil je deze voorzien van infrarood verwarming, dan kun je terecht op de site van heatxl.com. Via deze site kun je namelijk alles te weten komen over deze soort van verwarming. Dus je kunt de site gebruiken als informatiebron. Maar natuurlijk kun je bij heatxl.com ook terecht als je de panelen wilt bestellen. Ook voor montage en onderhoud kun je een beroep doen op heatxl.com.

De verschillende panelen van heatxl.com

Op heatxl.com kun je ook kiezen uit verschillende soorten panelen. Hierbij kun je denken aan:

  • Welltherm
  • Infrapower
  • Ecaros
  • HeatXL
  • Industrie

Van al deze verschillende soorten kun je via de site ook weer specifieke informatie opvragen. Voor meer info kun je altijd even contact opnemen.