De Kleine Media

Uitgeverij

Socmint training

januari 2019

Socmint trainingMet de socmint training van de International Anti Crime Academy wordt u voorbereid als beveiligingsprofessional. Een van de redenen voor deze opleiding is de verandering in het opsporen van informatie en activiteiten waar criminele organisaties mee bezig zijn. Niet alleen leert u de kanalen waar dit op te sporen is, maar u leert ook de signalen te herkennen wanneer het gaat om bedreigende activiteiten. Verder gaat het niet alleen maar over de criminele activiteiten zelf, maar ook de risico’s die andere mensen lopen met het plaatsen van privacy gevoelige informatie. Met een socmint training leert u dit te herkennen en deze informatie op te sporen. Vervolgens leert u hier ook de tools om deze ongewenste digitale publicaties te verwijderen. De afkorting socmint verwijst dan ook naar Social Media Intelligence. Deze training is dus hoofdzakelijk gericht op de informatie die te vinden is op de sociale media kanalen. Dat lijkt wellicht een eenvoudige klus. De hoeveelheid informatie wat op deze kanalen te vinden is, is echter enorm. Dat betekent dat deze informatie ook openbaar is voor criminele personen of organisaties. Door deze publicaties tijdig op te sporen, kan na het volgen van de socmint training voorkomen worden dat de informatie in handen komt van de verkeerde partijen.

Ontdek de digitale wereld met de socmint training

Het plaatsen van berichten op sociale media gebeurt razendsnel. Twitter, Facebook en Instagram zijn niet de enige platformen waar informatie op geplaatst wordt. Tijdens de socmint training leert u nog meer mediakanalen waar miljoenen gebruikers hun persoonlijke informatie op delen. Ook het gebruik van de e-mails valt hieronder en dat is een nog grotere bron om uit te putten. Al deze kanalen zijn makkelijker te bereiken voor criminelen dan wordt gedacht. Dat is de reden dat er mensen nodig zijn die de snelheid van de publicaties kunnen bijhouden. Allemaal om de wereld veiliger te maken. Aan de hand van de volgende onderdelen leert u bij een socmint training de sociale media beter kennen en informatie doelgericht te vinden:

  • Traceren digitale publicaties
  • Herkennen van gevoelige data
  • Vastleggen van digitale bevindingen
  • Formuleren van een strategisch digitaal onderzoeksplan
  • Opstellen van volgen van het onderzoekstraject
  • Rapporteren en adviseren opdrachtgevers

Natuurlijk lijkt het in eerste instantie simpel om informatie te vinden. Profielen op de sociale media liggen behoorlijk open, maar er is meer data beschikbaar dan op het oog lijkt. Bij een socmint training leert u verder te kijken en te zoeken op deze kanalen dan voor het oog beschikbaar is.

De rol van de sociale media

De ontwikkeling van sociale media lijkt niet meer te stoppen. Mensen zijn verweven met de sociale media en dit zal ook door de criminele organisaties opgepakt worden. Om informatie te gebruiken en te zoeken, maar ook om als medium te gebruiken. Bij de socmint training van de International Anti Crime Academy wordt u een specialist op het gebied van de sociale media. De International Anti Crime Academy is een instituut waar diverse opleidingen geven worden op het gebied van Human Intelligence, Forensische Opsporing en Internationale Veiligheid. Indien u meerdere specialisaties wilt volgen na de socmint training, dan kunt u de vervolgopleidingen vinden op anti-crime-academy.com. Na het volgen van de socmint training kunt u bij diverse organisaties terecht om uw expertise uit te voeren. U bent dan in staat informatie en inlichtingen te achterhalen over personen, bedrijven, organisaties en activiteiten ter ondersteuning van een strafrechtelijk of civielrechtelijk onderzoek. Altijd zal het belang van de Openbare Orde en Veiligheid een grote rol spelen. Hier wordt u al tijdens de socmint training in getraind om met de meest actuele technieken en ontwikkelingen de sociale media te ontrafelen.