Uitgeverij

Ptfe is een halffabricaat met vele mogelijkheden

Ptfe is een halffabricaat met vele mogelijkheden

Een halffabricaat is een grondstof voor de industrie. Het is een product dat vervolgens verder wordt toegepast in fabriek. Denk aan erts zoals bauxiet waarvan men aluminium maakt. Ptfe is een kunststof die vermengd is met het gas fluor. Fluor komt in de natuur nauwelijks in pure elementaire vorm voor vanwege het feit dat het met vrijwel elk element reageert. Daarnaast is het uiterst exothermisch, dus u begrijpt dat wij met de grootst mogelijke zorg en veiligheid Ptfe maken. Is het eenmaal verwerkt dan is het schier ongevaarlijk. Hoe kan het anders mogelijk zijn om uw tanden te poetsen met fluoride? Afijn, wat maakt Ptfe nu zo bijzonder als halffabricaat en waarom raden we het u aan om op onze site te kijken? Wij produceren in ieder geval naast Ptfe een keur aan halffabricaten voor de industrie. Bij hpproducts.nl vindt u daarom informatie over al deze grondstoffen. U kunt denken aan andere fluorkunststoffen zoals FEP en PFA maar ook aan kunststof halffabricaten zonder fluor. Dankzij de toevoeging van dit uitzonderlijke element ontstaan er eigenschappen die tot voor kort onmogelijk werden geacht. Zo waren de hitteschilden van de space shuttle vervaardigd van Ptfe omdat het extreem hittebestendig is. Dit product is ook wel bekend als teflon en is pas in 1938 samengesteld in de Verenigde Staten. Het kent een lange geschiedenis aan toepassingen binnen de ruimtevaart en pas sinds een aantal decennia heeft het zijn weg gevonden binnen ons huishouden. Zo wordt dit materiaal gebruikt om leidingen van te maken. Maar ook muizen, smeermiddel en als isolator is Ptfe een uitstekend materiaal. Wellicht hebt u weleens van teflontape gehoord. Dit is niet zo maar plakband maar kan zelfs worden gebruikt om gasleidingen mee te dichten.

Ptfe is een fluorkunststof met uitzonderlijke eigenschappen

Wilt u graag Ptfe kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We nodigen u dan ook van harte uit om de inkoop te bespreken in ons filiaal en fabriek in Raamsdonksveer in Noord-Brabant. Natuurlijk kunt u ook eerst een prijsopgave aanvragen. Vul uw bedrijfsgegevens in net als de hoeveelheid Ptfe die u zou willen bestellen en geef aan in welke vorm u het wilt ontvangen en wat het uiteindelijke doeleinde is. Gebruikt u het voor laboratoriumonderzoek, offshore of binnen de halfgeleiderindustrie? Op basis van die gegevens kunnen we u van passend advies voorzien, net als een duidelijke prijsopgave in de offerte die u van ons ontvangt. Voor de volgende markten creëren we onze producten, vaak op maat:

  • De chemie,
  • De farmacie en medische wetenschappen,
  • De voedingsmiddelenindustrie,
  • En binnen de optische industrie.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De kans is groot dat we ook aan u kunnen leveren. Dus waar wacht u nog op? Want het aanvragen van een offerte is geheel kosteloos en u zit nog nergens aan vast. Wist u dat Ptfe inert is en een temperatuurbereik heeft van minus 200 graden tot maar liefst 260 graden Celsius? Dat maakt het niet alleen een halfgeleider maar ook een geschikt voorwerp voor de productie van computerchips en kwartsverwarmingselementen.

We kunnen u vele materialen aanleveren

Niet alleen produceren we halffabricaten waaronder Ptfe, ook kunt u diverse afgeronde producten kopen. Zoals onderdelen van uw machines en apparatuur waarmee u weer producten maakt of onderzoek mee verricht. Hierbij maken we gebruik van een keur aan verschillende machines en technieken. Daardoor kunnen we vele grondstoffen en onderdelen maken in allerlei verschijningsvormen zoals poeders, platen, folie maar ook assemblages. Denk aan technieken zoals coaten, stansen, lamineren en lassen. Voor een volledig overzicht van uw mogelijkheden verwijzen we u graag door naar onze site.