De Kleine Media

Uitgeverij

Pitmaster houtskool, het barbecueseizoen

februari 2019

Het barbecueseizoen duurt nog even, maar dat maakt het niet minder leuk en belangrijk om alvast over de voorbereidingen na te denken. Want wees nou eens eerlijk, wie houdt er nou niet van de bbq? Kijk eens op de volgende site: https://www.kolenboertje.nl/pitmaster-houtskool/. Nu het barbecueseizoen weer nadert, is het tijd om goede producten voor de BBQ aan te schaffen. Liefhebbers van authentiek barbecueën doen dat het liefste met houtskool of briketten. Een populair merk is bijvoorbeeld pitmaster houtskool, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit houtskoolsoorten en daarmee een vaak gekozen optie is door kenners. In dit artikel licht ik toe wat u allemaal op de barbecue kunt doen en ga ik voornamelijk in op het onderdeel vegetarisch op de barbecue. Het is niemand ontgaan dat de meeste mensen een aantal jaren geleden voor een vegetarisch leven hebben gekozen. Daarnaast ga ik uiteraard in op de manier voor de barbecue. Deze Pitmaster houtskool is onder andere een populair merk om te gebruiken. Deze staat bekend om zijn hoge kwaliteit houtskoolsoorten. Deze is vaak gekozen door kenners. 
Je kunt op verschillende manieren barbecueën. Onder andere het volgende heb je daarvoor nodig:

  • Pitmaster houtskool 
  • Briketten, voor als je voor langere tijd één temperatuur nodig hebt
  • Aanmaakwokkels van hout
  • Uiteraard het vlees, daar draait het om!

Het merk: Pitmaster houtskool

Het merk is pitmaster houtskool. Dit merk kent nog niet iedereen, maar moet iedereen wel kennen. Pitmaster houtskool is een van de betere merken om mee te barbecueën. De site om pitmaster houtskool te kopen is via de site Kolenboertje. Ze hebben de soort Marabu en Quebracho, beide zakken van 15 kg. Dit is zeker meer dan voldoende om vaak te barbecueën, in ieder geval zijn het beide kwaliteitssoorten. Wij hebben lang gezocht voor de goede houtskool en bij Pitsmaster houtskool hebben we eindelijk de goede gevonden. Van belang bij houtskool is dat het lang mee gaat. Het vervelende hieraan is dat we een aantal soorten houtskool hebben geprobeerd die eigenlijk niet langer dan een paar uur mee gaan. Op een avond moesten we dan bijvoorbeeld wel drie of vier keer opnieuw beginnen. Dit was voor ons geen doen meer, want we zijn enorme barbecue-liefhebbers. Daarom is pitmaster houtskool voor ons de oplossing geweest. Met pitmaster houtskool hoeven we ons niet voortdurend druk te maken over het eventueel opnieuw hoeven te beginnen met de barbecue.

Vegetarisch op de BBQ

Vegetarisch op de bbq? Een vraag die vooral mannen met een verbazende toon stellen. Nee, vegetarisch op de bbq is maar raar. Via deze weg wil ik dit ontkrachten en daarmee de vraag beantwoorden: vegetarisch op de bbq kan zeker. Aan de hand van een experiment dat ik heb ondergaan wil ik dit illustreren. Er was eens een keer een experiment waaraan ik werd onderworpen. Alhoewel ik bijna altijd door heb wat er gebeurt, was dat in deze situatie niet het geval. U voelt het misschien al aankomen: ik moest vlees testen. Maar dit ging op een sluwe en mysterieuze wijze: we hadden een mix met vrouwen en mannen en in een zeer ongedwongen setting moesten we de barbecueën. Een uur nadat de barbecue afgelopen was kwam er een ploeg mensen naar ons toe om te vragen wat we van het vlees vonden. Ze vroegen onder meer of we de echte smaak van de grill bij het varkensvlees konden herkennen. We antwoorden allemaal met ja, we geloofden er heilig in dat we met z’n allen normaal vlees hadden gegeten. Maar dit bleek het tegenovergestelde te zijn: het was vegetarisch vlees. Het bijzondere aan dit experiment was dat de mannen nu ook eindelijk waren overtuigd.