De Kleine Media

Uitgeverij

Nieuwe kattenbak kopen?

februari 2021

Als jij katten in huis hebt, dan kun je natuurlijk niet zonder kattenbak. Je kunt ze natuurlijk naar buiten doen en hopen dat ze daar hun behoefte doen, maar dan zul je dit ongetwijfeld terugvinden in je tuin. Of de buren vinden het in hun tuin en daar zullen ze niet blij mee zijn. Een kattenbak in huis hebben is daarom gewoon noodzakelijk en dat is natuurlijk helemaal het geval als jij binnenkatten hebt die nooit naar buiten gaan. 

Welke kattenbak is de beste keus?

Voordat jij een poes adopteert of een kitten in huis neemt, moet je verschillende zaken aanschaffen. Een kattenbak is het eerste waar je dan aan zou moeten denken. Maar als jij je hier in gaat verdiepen, dan zul je zien dat er verschillende varianten te koop zijn, namelijk:

  • bakken zonder kap
  • bakken met kap, maar zonder deurtje
  • bakken met kap en deurtje

Welke variant kun je nu het beste kiezen? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Voor jouzelf is de laatste optie natuurlijk erg prettig, deze sluit immers zoveel mogelijk af, wat betekent dat jij niet zo snel last hebt van vervelende luchtjes in huis. Maar sommige poezen weigeren om via een deurtje de kattenbak binnen te gaan. Ze vinden dit eng en het kan lastig zijn om ze dan te overtuigen om hier hun behoefte te gaan doen. Kies voor deze beestjes dus een exemplaar zonder deurtje. Zelfs een kap kan voor sommige katten al beangstigend zijn, zij vinden het niet fijn om een kleine ruimte binnen te gaan. Zo kunnen verschillende poezen dus heel verschillende eisen stellen op dit gebied. Waar je bovendien ook rekening mee moet houden, is dat lang niet alle katten van plan zijn om hun kattenbak te delen met andere katten. Heb jij meer dan één kat in huis? Dan kan het daardoor nodig zijn om ook meerdere kattenbakken aan te schaffen!

Andere benodigdheden

Met alleen de kattenbak zelf ben je er nog niet, je hebt hier ook de nodige accessoires bij nodig. Zo kun je echt niet zonder schepje om de behoefte uit de bak te scheppen. Het is immers zonde om iedere dag de complete kattenbakvulling weg te gooien en helemaal te vervangen. Met een schepje haal je alleen weg wat vies is en eens in de zoveel dagen kun je dan alles vervangen. Wat van pas kan komen bij het schoonhouden van de bak, zijn speciale zakken. Deze doe je eerst in de kattenbak en vervolgens gooi je de kattenbakvulling hier overheen. Zo kun je gemakkelijk alles eruit halen als het tijd is om de hele bak te verschonen. Krabt jouw kat ontzettend, tot op de bodem? Dan hebben deze zakken minder nut, want de kans is groot dat de zak dan scheurt door al het krabben. Een laatste accessoire, die echt heel goed van pas komt, is de uitloopmat. Deze leg je voor de bak neer en kattengrit wat nog aan de pootjes zit lopen de katten er zo af. Zo voorkom je dat je het grit overal in huis terugvindt. Heb jij een nieuwe kattenbak nodig of zoek je schepjes, zakken of uitloopmatten? Je vindt het allemaal bij krabpaal.nl!