De Kleine Media

Uitgeverij

Mooie en stevige verhuisdozen

december 2018

Onlangs hebben we mijn ouders verhuisd van hun bungalow naar een aanleunwoning en dat was een hele happening. Mijn ouders hadden er zelf voor gekozen, daar waren we al heel erg blij mee, maar toen kwam de vraag of alle dierbare spulletjes wel meekonden. Na een aantal hevige discussies heb ik voorgesteld dat we een grote stapel stevige verhuisdozen zouden bestellen, waarmee we een selectie zouden maken van spullen die met hen mee zouden verhuizen. De andere spullen zouden in verhuisdozen worden opgeslagen bij ons op zolder. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben toen via verhuisdozenstore.nl een flinke stapel verhuisdozen besteld. Op Verhuisdozenstore.nl kun je gelijk ook andere verhuismaterialen krijgen zoals:

  • Tape
  • Taperollers
  • Noppenfolie,
  • Meubelhoezen
  • Etiketten
  • Inpakpapier

Dit hebben we allemaal in één keer met de bestelling mee laten komen en toen de verhuisdozen binnen waren zijn we direct aan de slag gegaan.

De verdeling van de spullen over de verhuisdozen

Op alle verhuisdozen hadden we geschreven of ze mee zouden gaan, of dat ze naar ons huis zouden gaan, waar wij de verhuisdozen verder zouden opbergen. We zijn eerst begonnen met de spullen die op de nominatie stonden om mee te verhuizen met mijn ouders en natuurlijk kom je dan ook met spullen in je handen te staan die niet mee zullen gaan. We hebben toen één van de dozen die bestemd waren om met ons mee te gaan aan de kant gezet en daar al stuk voor stuk spullen in gedaan die bewaard moesten blijven, maar net met mijn ouders mee zouden gaan. De verhuisdozen zijn wat dat betreft heel praktisch, want niet alleen worden ze mooi plat geleverd en nemen ze op dat moment nog totaal geen ruimte in. Je vouwt ze simpel in elkaar, je schrijft erop wat erin gaat en is de doos vol, dan doe je hem gemakkelijk dicht. De inkepingen voor je handen om de verhuisdozen mee te dragen zijn ook super praktisch, dus de verhuizing liep daarmee eigenlijk heel gesmeerd. We hebben binnen een tijdsbestek van slechts enkele uren de meeste spullen die meeverhuisd moesten worden verdeeld over de verschillende verhuisdozen en daarmee waren mijn ouders klaar om te verkassen naar hun nieuwe stek.

Ook het inruimen verliep soepel

Toen alles goed en wel was ingepakt kwam de verhuiswagen voorrijden en daar hebben we eerst de dozen in geladen en opgestapeld. Het voordeel van dit soort dozen is dat ze heel makkelijk stapelen en dat je daardoor weinig ruimte in de verhuiswagen nodig hebt voor de kleine spullen. We hebben vervolgens de grote meubelen als de stoelen en de bank voorzien van de meubelhoezen die we ook besteld hadden en nadat de grote antieke kast was ingeladen konden ook deze meubelen de verhuiswagen in. Mijn zoon heeft toen alles vastgezet en hij zat achter het stuur van de verhuiswagen, dus hij heeft de spullen in één keer naar de aanleunwoning van mijn ouders gebracht. Mijn man en ik hebben ondertussen al de overige spullen in de verhuisdozen gedaan die met ons mee zouden gaan en daarna zijn we met mijn ouders naar hun nieuwe woning gereden, zodat ze konden toekijken hoe alles uitgeladen werd. Ze konden zo zelf bepalen waar ze de spullen overal geplaatst wilde hebben en de grote meubelen zijn direct op hun plek gezet. Daarna volgden de stapels met dozen die we bij de ingang hebben gezet, zodat we doos voor doos direct naar binnen konden halen en konden uitpakken. Het hele verhuisproces liep als een trein en nadat mijn ouders volledig uitgepakt waren, hebben mijn man en ik de resterende dozen opgehaald en die naar onze zolder gebracht. Het had niet beter kunnen verlopen.