Uitgeverij

Monumentenmakelaar

Monumentenmakelaar

Als jij een monumentaal pand wilt gaan kopen, dan doe je er goed aan om hiervoor een echte monumentenmakelaar in te schakelen. Er komt immers best nog wel wat kijken bij het kopen van een dergelijke woning. Het is natuurlijk heel erg mooi om in een monument te wonen, deze oude gebouwen hebben vaak heel veel sfeer en ze ademen geschiedenis. Dat is wel even wat anders dan de nieuwbouw die tegenwoordig neergezet wordt. Al die huizen lijken op elkaar. Bij de monumenten is dat niet het geval en daar kan een monumentenmakelaar je veel over vertellen. Zo zijn er veel verschillende bouwstijlen met elk hun eigen kenmerken. Ook heeft een dergelijke woning vaak diverse unieke elementen, waarmee het zich onderscheidt van andere. Deze elementen geven sfeer en uitstraling, maken het een bijzondere plek om te wonen. Om al deze redenen is het dat sommige mensen nooit voor nieuwbouw zouden willen kiezen, maar altijd juist voor een ouder gebouw. Geldt dit voor jou ook, wees dan zo verstandig om de hulp van een echte monumentenmakelaar in te schakelen!

Monumentenmakelaar heeft expertise

Nu zul jij je misschien afvragen: waarom moet ik nu een monumentenmakelaar inschakelen, kan ik niet gewoon mijn plaatselijke makelaar hiervoor gebruiken? Een specialist inhuren is aan te raden omdat deze als geen ander kennis heeft van de monumentale markt. Waar een gewoon makelaarskantoor slechts heel af en toe te maken krijgt met de koop of verkoop van monumenten, is dat voor een monumentenmakelaar juist dagelijkse kost. Dat betekent dat ze als geen ander weten:

  • wat de waarde van een pand is
  • hoe de bouwkundige staat beoordeeld moet worden
  • wat er op dit gebied allemaal te krijgen is

Voor jouzelf is het natuurlijk heel erg lastig om te bepalen wat een huis waard is. Dat is het al bij nieuwbouw, maar daar heb je tenminste nog de mogelijkheid om te vergelijken met andere huizen die ongeveer even groot zijn, even oud zijn en in dezelfde buurt staan. Maar met een monumentale woning heb je natuurlijk helemaal geen vergelijkingsmateriaal. Dat maakt dit voor jou als leek heel erg lastig. Ook kun jij zelf niet goed beoordelen of het gebouw dat jij op het oog hebt in een goede staat is of niet en wat de kosten van eventuele reparaties zouden zijn. Een monumentenmakelaar kan jou dit allemaal wel vertellen.

Kennis van het aanbod

Nu zijn er natuurlijk niet veel makelaarkantoren die in deze specifieke niche van de woningmarkt gespecialiseerd zijn. Zoek jij een goede en echte monumentenmakelaar, dan moet je eens contact opnemen met Hofstaete Makelaardij o.z. Zij hebben vele jaren ervaring met deze niche, hebben echt ruime kennis van deze markt en zij weten dan ook precies wat het aanbod op dit gebied is. Ook dit is een voordeel van in zee gaan met een echte specialist, zij weten als geen ander wat er aan monumenten te koop staat op het moment en zij kunnen ook een goede inschatting maken van wat voor jou aantrekkelijke panden zijn. Deze monumentenmakelaar weet bovendien ook veel over regels met betrekking tot renovatie en restauratie en zij kunnen jou ook helpen met het opstellen van bouwaanvragen voor jouw woning. Ook kunnen zij van tevoren al een goede inschatting maken van wat voor soort bouwaanvragen wel of niet goedgekeurd zullen worden. Zij kunnen jou dus echt met heel veel verschillende zaken van dienst zijn, zelfs met een taxatie van jouw monumentale woning. Wil jij een monument gaan kopen om in te wonen? Kies dan voor een specialistische monumentenmakelaar, kies voor Hofstaete Makelaardij o.z.!