De Kleine Media

Uitgeverij

Makkelijk en snel de personeelsplanning maken

januari 2019

Voor mijn werk moet ik elke maand weer een personeelsplanning maken. Ik ben werkzaam in de zorg en we hebben te maken met wisselende diensten. Ik maakte de personeelsplanning altijd in een Excel bestand maar ik was hier altijd weken mee bezig. Als ik de planning dan eenmaal had gemaakt dan kwam ik er te laat achter dat mijn medewerkers een dag vrij hadden gevraagd of dat ze te veel overuren hadden staan zodat ik ze niet kan inplannen. Het rooster was een taak waar ik echt een hekel aan kreeg. Het was echt niet leuk meer. Gelukkig kan ik nu de software gebruiken van PersoneelsSysteem. Hierdoor zie ik in één overzicht welke medewerkers ik kan inzetten in een bepaalde maat. Ook is het meteen duidelijk of er iemand nog overuren heeft staan of er nog andere dingen zijn waar ik rekening mee moet houden. De planning is weer leuk om te maken.

De personeelsplanning met de juiste software

Ik had er echt een hekel aan omdat ik er zo lang mee bezig was. Het was nooit af omdat er altijd nog een aanvulling kwam. Medewerkers waren nooit tevreden en dit kreeg ik dan ook elke week te horen. Het rooster was iets waar ik een hekel aan kreeg en ik vond het oprecht vervelend dat het niet vlekkeloos verliep. Daarnaast was ik er zo onwijs veel tijd aan kwijt. Die tijd had ik beter aan andere dingen kunnen besteden.

Meteen een goede planning maken

Heb je nu ook een hekel aan het maken van een personeelsplanning? Het werkt niet op de manier waarop je dat nu doet en je blijft maar bezig met aanpassingen. Het lijkt wel alsof het rooster nooit af is. Vind jij het ook frustrerend als je medewerkers ontevreden zijn over het rooster. Als het rooster een vervelende taak is geworden waar je geen plezier meer aan beleeft, maak dan gebruik van de juiste software voor de planning. Hierdoor maak je een rooster die aan alle wensen voldoet. Je krijgt meteen te zien of er vrije dagen zijn ingepland en of je rekening moet houden met overuren of compensatie uren. Het is niet meer nodig om de planning weer aan te passen. Hierdoor zijn je medewerkers tevreden over het rooster. Maak de roosters alvast een aantal maanden van tevoren door de herhalende diensten te laten terugkeren. Dan hoef je alleen nog maar een aantal open diensten in te vullen. Dit voorkomt veel stress. Deze software helpt je om:

  • Maak heel gemakkelijk een strategische personeelsplanning
  • Het is niet meer nodig om het rooster aan te passen
  • Stel je rooster op de juiste manier samen
  • Verspil geen tijd meer aan het maken van het rooster
  • Maak gebruik van herhalende diensten
  • Maak het rooster in een mum van tijd
  • Krijg weer plezier in het maken van de personeelsplanning

Ik had altijd veel moeite met het maken van de personeelsplanning. Ik moet de planning maken voor het hele team en in de zorg hebben we natuurlijk te maken met wisselende diensten. Ik had er altijd ruzie mee en maakte de planning dan in een simpel Excel bestand. Ik was alleen nooit klaar want als ik de planning dan eindelijk rond had kwam ik er pas later achter dat er medewerkers vrij hadden gevraagd of te veel overuren hadden staan. Dit was heel vervelend en de personeelsplanning was dan ook een verschrikkelijke taak voor mij. Maar nu ik de juiste software gebruik is de planning appeltje eitje. Wil je dit ook in een korte tijd maken? https://www.personeelssysteem.nl/personeelsplanning.