De Kleine Media

Uitgeverij

Legionella douchekop nodig? Goede kwaliteit bij Legionelladouchekoppen.nl!

maart 2020

Heb je nog geen legionella douchekop geplaatst in de badkamer? Dan is het belangrijk om preventief maatregelen te nemen tegen deze vervelende besmetting, die zeer ernstige gevolgen met zich mee kan brengen. Ben je eigenaar van verschillende woningen? Dan is het tevens essentieel om in alle woningen aandacht te besteden aan legionella preventie door bijvoorbeeld anti legionella douchekoppen te plaatsen. Onze webshop legionelladouchekoppen.nl is speciaal opgericht voor particulieren en bedrijven die besmetting van legionella willen voorkomen. In onze geselecteerde douchekoppen zitten geavanceerde en slimme legionella filters, waardoor het zeer eenvoudig is om maatregelen te treffen. Hierdoor kan verantwoord gebruik blijven worden gemaakt van water, zonder kans op legionella besmetting. Bovendien is risico lopen ook helemaal niet nodig, want een legionella douchekop is een gemakkelijke ingreep die kostenefficiënt kan worden gemonteerd. Bekijk voor meer informatie over onze legionella douchekoppen onze website of neem contact met ons op!

Legionella douchekop bestellen

Legionella bacteriën zijn niet voor het blote oog zichtbaar en daardoor hebben veel mensen pas bij ziekteverschijnselen door dat zij bloot zijn gesteld aan deze nare bacterie. Voorkom besmetting door te kiezen voor onder andere een legionella douchekop! De ingebouwde filter wordt direct aangesloten op de kraan en filtert de bacteriën eruit, zodat dit niet in het waternevel terechtkomt. De kracht van het water wordt hierdoor niet verminderd. Er zijn verschillende soorten legionella filters en legionella douchekoppen te verkrijgen. Het biedt snel bescherming door mogelijke concentratie legionellabacteriën op te vangen. Schoon (drink)water lijkt wellicht in Nederland vanzelfsprekend, maar voor veel mensen in landen als Kenia, Senegal of Bangladesh is dit niet het geval. Waar wij legionella douchekoppen plaatsen en aanschaffen om veilig te kunnen douchen, kunnen de mensen daar niet eens veilig water drinken. legionelladouchekoppen.nl doneert daarom grote hoeveelheden drinkwater aan projecten in ontwikkelingslanden met waterschaarste. Wanneer je hierover meer wilt lezen, verwijzen wij je door naar Stichting MADEBLUE. 

Waarom legionella preventiemaatregelen treffen?

De griepvariant van legionella is meestal van tijdelijke aard en kan behoorlijk zwaar zijn. De veteranenziekte daarentegen is een chronische longaandoening die zelfs een dodelijke afloop kan betekenen. Hiervoor dient de infectie middels een bacterie door de neus of mond worden opgenomen, waardoor het zich kan vestigen in de longen. De verspreiding vindt plaats middels aerosolen (kleine waterdruppels), die bacteriën bevatten en ontstaan door turbulente waterbewegingen, zoals het vernevelen van water (douchen). Legionella kan dus zeer ernstige gevolgen hebben. Het natuurlijke milieu is de bodem van zoet water. De meest ideale groeiomstandigheden van deze bacterie is stilstand water met een temperatuurt tussen de 25 en 60 graden, waarbij 37 graden optimaal is. De aanwezigheid van biofilm of ander organisch materiaal is tevens bevorderlijk. Om ziek te kunnen worden van legionella zouden de aerosolen ingeademd moeten worden. Om schadelijk te zijn dienen ze kleiner dan 5 micrometer te zijn om de longblaasjes te bereiken. Bij een tekort aan afweerstoffen, kan de bacterie gaan groeien. De omstandigheden in de longen zijn bovendien ideaal voor deze bacterie. Het is dus cruciaal om preventiemaatregelen te treffen, zoals een legionella douchekop.

Voordelen legionella douchekop bestellen bij legionelladouchekoppen.nl:

  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Diverse artikelen met certificering BRL-K14010, NEN-EN 1112 en CA Medical klasse 2A
  • Duurzaam door lange levensduur
  • Energiebesparend
  • Efficiënt om preventief in te zetten tegen besmetting
  • Filters verwijderen bacteriën uit het water
  • Ondersteuning Stichting MADEBLUE
  • Snelle levering en voordelig
  • Waterbesparend

Ben je opzoek naar een legionella douchekop of andere preventie middelen tegen legionella? Bezoek dan onze webshop: legionelladouchekoppen.nl of neem bij vragen gerust contact op met ons. Wij staan graag voor jouw gezondheid op het gebied van legionellapreventie klaar!