De Kleine Media

Uitgeverij

Koppelbare kerstverlichting kopen?

juli 2019

Zodra december voor de deur staat, denk ik direct aan de kou en sneeuw buiten (al is sneeuw tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend in Nederland). Heerlijk om dan op de bank te liggen met een dekentje en een kop warme chocolademelk, naast de kerstboom die in de woonkamer staat. Heerlijk vind ik dat!

Het opzetten van de kerstboom kan nog wel een werk zijn, afhankelijk van wat voor soort boom je hebt. Toch vind ik het ook nostalgisch: ieder jaar samen met mijn moeder de boom opzetten en bedenken wat we er dit jaar in hangen, meezingend met de kerstmuziek die wordt gedraaid. Maar één ding staat vast: een kerstboom zonder lichtjes kan niet. Dan kun je net zo goed geen boom neerzetten, toch?! Juist de lampjes geven die fijne sfeer en warmte waar iedereen in de decembermaand zo naar verlangt.

Kort geleden las ik over de koppelbare kerstverlichting van kerstverlichtingbuiten.com. Ideaal voor grote bomen en projecten: veelzijdig, duurzaam en makkelijk in gebruik. Ook nieuwsgierig? Lees snel verder.

Koppelbare kerstverlichting

Koppelbare kerstverlichting van kerstverlichtingbuiten: je kunt ze aan elkaar koppelen tot grote lengte, terwijl je maar één stekker nodig hebt. Zo verlicht je gemakkelijk grote bomen en projecten. Door de veelzijdigheid en duurzaamheid kiezen veel professionele kerstverlichtinginstallateurs voor de koppelbare kerstverlichting. Ik begrijp inmiddels wel waarom.

Zodra je de verlichting in handen hebt, voel je dat het snoer van goede kwaliteit is – je hoeft volgend jaar niet weer nieuwe lampjes te kopen. Door het koppelen van de kerstverlichting kun je zelf de lengte bepalen, en je hoeft er geen rekening mee te houden dat je vijf stopcontacten nodig hebt, zoals het geval is als je allemaal korte snoeren gebruikt. Eén stekker met een lang snoer en lichtjes, dat is alles.

De voordelen van koppelbare kerstverlichting op een rij:

  • creëer die magische kerstsfeer, zelfs in de grootste bomen en projecten;
  • goede kwaliteit snoeren en lampjes die jaren meegaan;
  • maak de verlichting zo lang als je zelf wilt;
  • slechts één stopcontact nodig;
  • veel keuze in verschillende koppelbare producten die je naar eigen smaak kunt combineren en koppelen.

Koppelbare kerstverlichting kopen in 3 stappen

Misschien wil je de hele voortuin vol sfeervolle lichtjes hebben, de woonkamer of het bedrijf waar je werkt. Je begint in elk geval met een startkabel van 1,5 meter, waarin je keuze hebt uit een wit of zwart snoer. Deze koop je als los product. Aan de ene kant van de startkabel zit een stekker van 230 Volt, deze stop je in het stopcontact. Het andere uiteinde van de startkabel is voorzien van een waterdichte aansluiting, waaraan je veilig de reeks verlichtingen van jouw keuze kunt koppelen. Dat brengt je direct bij stap 2: het kiezen van de koppelbare lampjes.

En nu komt het leukste deel: het kiezen van koppelbare kerstverlichting. Kies uit de verschillende soorten lampjes, bijvoorbeeld standaard koppelbare kerstverlichting, ijspegelverlichting, lichtgordijnen, clusterverlichting, guirlande, netverlichting of zelfs 3D-bollen. Je creëert simpel de combinatie die jou het meest aanspreekt. Aan ieder product zitten 2 aansluitingen – zoals je verwacht: een ingang en uitgang. De ingang van het eerste product koppel je aan de startkabel, aan de uitgang koppel je het tweede product, et cetera. Dat spreekt voor zich en is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld. Je hoeft de verlichting trouwens niet ‘rond’ te maken. Oftewel: de uitgang van je laatste product hoeft niet aangesloten te worden op het begin, dus je kunt stoppen waar je wilt. Handig!

Als laatste kun je (optioneel) verlengsnoeren en splitters toevoegen, bijvoorbeeld om de afstand tussen twee bomen te overbruggen waartussen je geen lampjes wilt hebben. Met de koppelbare kerstverlichting van kerstverlichtingbuiten.com kun je je project dus zo groot en gek maken als je zelf wilt!