De Kleine Media

Uitgeverij

Kies jij voor dakornamenten?

december 2020

Als jij jouw woning wat meer uitstraling wilt geven, dan kun je dit bijvoorbeeld doen door dakornamenten aan te laten brengen. Je kunt hiermee een origineel tintje aan jouw pand geven, door te kiezen voor een uniek ornament. Waar het in het verleden heel normaal was om daken op deze manier te versieren, wordt dit tegenwoordig zelden meer gedaan. Dat is jammer, want dakornamenten zijn visueel echt van toegevoegde waarde. Kijk dus eens naar de mogelijkheden voor jouw dak!

Verschillende mogelijkheden

In vroegere tijden was het zo dat dakornamenten vaak een specifieke betekenis hadden voor de bewoner. Zo kon er gekozen worden voor een ornament dat paste bij het beroep van de kostwinner. Het was voor voorbijgangers dan meteen duidelijk wat voor soort persoon er in een pand woonde. Soms werd een ornament ook op een andere manier gebruikt om een boodschap te zenden. Zo plaatste een woningeigenaar in Riga twee zwarte katten op zijn dak die met hun achterwerk naar de buren stonden, vanwege een ruzie die hij met de buurman had. Tegenwoordig zul je dakornamenten niet snel meer om dergelijke redenen laten plaatsen. Als je hier nu voor kiest, dan doe je dit omdat je meer waarde aan je woning toe wilt voegen, omdat je meer uitstraling wilt bereiken of gewoon omdat je het mooi vindt. Dat zijn natuurlijk ook uitstekende redenen. Wil jij een mooi ornament op je dak hebben, dan zijn de mogelijkheden enorm. Helemaal als je er voor kiest om dit te laten maken door JVK Daken. Zij bieden een ruime keus op dit gebied, maar je kunt bij hen ook iets speciaal voor jou op maat laten maken. Op die manier kun je er echt zeker van zijn dat jouw dakornamenten uniek zijn!

Meer dan dakornamenten

Bij JVK Daken werken ze graag met de volgende materialen:

  • zink
  • lood
  • koper

Waarom kiezen ze nu specifiek hiervoor? In de eerste plaats omdat dit materialen zijn die een mooie en luxe uitstraling hebben. Dakornamenten die hiervan gemaakt zijn, stralen kwaliteit en klasse uit. In de tweede plaats werken ze hier graag mee omdat deze materialen een lange levensduur hebben. Zo kun jij dus echt heel veel jaren genieten van het ornament dat jij op je dak hebt laten plaatsen. Zoals gezegd maken ze bij JVK Daken dus graag prachtige dakornamenten voor jou. Maar je kunt bij hen voor nog veel meer zaken terecht. Zo kunnen ze mooie schoorsteenkappen maken, waardoor dit vaak wat lelijke onderdeel van jouw woning er een stuk mooier uit komt te zien. Ook kun je bij hen terecht voor pironnen, ossenogen en windwijzers. Wil jij een mooie nokversiering? Ook dat kunnen zij voor jou verzorgen. Zo kunnen zij dus op heel veel verschillende manieren ervoor zorgen dat jouw dak er mooier uit komt te zien. Moet jouw dak in zijn geheel opnieuw bedekt worden? Daarvoor kun je ook bij hen terecht, net als voor dakkapellen en sierdakkapellen. Met andere woorden, of je nu op zoek bent naar mooie dakornamenten of dat er iets anders aan jouw dak moet gebeuren, JVK Daken kan het voor jou verzorgen!