De Kleine Media

Uitgeverij

Kartonnen dozen

oktober 2018

Kartonnen dozen, het waren een van de eerste zaken die ik bestelde op het moment dat ik besloot een eigen webshop te gaan beginnen. Ik had namelijk ergens gelezen dat dit juist iets is wat mensen vaak vergeten en ik dacht: dat zal mij niet gebeuren! Het zou immers ontzettend knullig zijn als je eerste bestelling binnen komt en je er vervolgens achter komt dat je helemaal niets hebt om de bestelde artikelen in te kunnen verpakken en te verzenden. Kartonnen dozen moesten er wat mij betreft dus zo snel mogelijk komen, in ieder geval voordat ik met mijn webwinkel live ging. Natuurlijk heb ik me eerst bezig gehouden met andere zaken, zo heb ik een naam bedacht voor mijn onderneming, een domeinnaam geclaimd en me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook had ik al bedacht wat ik wilde gaan verkopen en ik had ook al uitgezocht waar ik dit dan allemaal wilde gaan bestellen. Ik heb eerst een paar kleine orders geplaatst, zodat ik in ieder geval wat artikelen had om de shop mee te vullen. Toen ik dat gedaan had en bijna klaar was, ben ik eerst alles langs gegaan om te bedenken of ik nu alles had wat ik nodig had. Ik heb daar ook wat informatie online over opgezocht. Kartonnen dozen moest ik nog hebben, kwam ik achter. Deze heb ik dan ook meteen besteld!

Kartonnen dozen bestellen

Kartonnen dozen bestellen is dus belangrijk en het is iets dat je zeker niet overhaast moet doen. Er zijn namelijk een paar punten waar je echt op moet letten, zoals:

  • de afmetingen
  • de dikte van het karton
  • de kleur van het karton

Ik verkoop zelf in mijn webshop vooral kleinere producten, die licht van gewicht zijn. Kartonnen dozen hoeven in mijn geval dus niet een dubbele golf te hebben, enkelgolf is voldoende om het gewicht van de bestelling te kunnen dragen. Ook omdat mijn artikelen niet breekbaar zijn. Omdat mensen natuurlijk zowel één product als een hele serie tegelijk kunnen bestellen, heb ik besloten verschillende maten in te kopen. Ik heb een serie kleine doosjes gekocht, voor het geval men maar één artikel bestelt. Daarnaast heb ik ook wat grotere maten ingekocht. Hiervoor heb ik gewoon een paar producten bij elkaar gelegd, om zo te achterhalen welke maat ik ongeveer nodig zou hebben. Kartonnen dozen alleen is natuurlijk niet voldoende, er blijft altijd wat ruimte over. Daarom heb ik er ook wat vulmaterialen bij besteld.

Alles op één adres

Kartonnen dozen zijn immers vaak net even iets groter dan dat wat je er in verpakt, er blijft altijd wat loze ruimte over. Ik gebruik dan zelf altijd graag wat vulmateriaal, om te voorkomen dat de producten tijdens het verzenden heen en weer gaan schuiven in hun doos. Hoe meer ze kunnen schuiven, hoe groter het risico op beschadiging onderweg is. Kartonnen dozen bestel ik zelf altijd graag bij VIV, specialist in verpakkingsmateriaal. Het grote voordeel van dit bedrijf is wat mij betreft dat ze heel veel mogelijkheden bieden. Je kunt bij hen terecht voor exemplaren met enkelgolf of dubbelgolf, uitgevoerd in standaard kleur of in het wit en dan ook nog in alle denkbare maten. Daar komt bij dat zij ook de mogelijkheid van bedrukking aanbieden. Zelf maak ik daar nog geen gebruik van, maar het kan zijn dat ik dit in de toekomst nog wel ga doen. Dan kunnen ontvangers immers meteen zien dat het pakketje van mijn bedrijf afkomstig is. Kartonnen dozen bestellen kun je dus heel goed doen via webshop.viv.nl en ook voor alle andere verpakkingsmaterialen die je nodig hebt kun je bij hen terecht!