De Kleine Media

Uitgeverij

Ik heb een dagvaarding ontvangen, wat moet ik nu doen? Sociaal Verhaal staat voor u klaar!

mei 2019

Dagvaarding ontvangen van de postbode, gerechtsdeurwaarder of politie? Dan wilt u zo snel mogelijk weten wat uw mogelijkheden zijn of wat u mag verwachten van het vervolgproces. Wij van Sociaal Verhaal, een organisatie met een breed netwerk voor gratis juridische ondersteuning, helpen u verder op weg. Een dagvaarding is een schriftelijke brief die u thuis krijgt en waarin staat dat u voor de rechter dient te verschijnen, de zittingsplaats, het tijdstip en waarom. Het aller belangrijkste om te weten, is dat u voor de rechter moet verschijnen op de genoemde data en zittingsplaats. Gaat u niet naar de rechtszaak toe, dan zijn de financiële gevolgen sowieso voor uw rekening. Het is belangrijk om juist te handelen en daarom kiest u voor juridisch advies bij Sociaal Verhaal. Wij helpen u verder, zodat u een eerlijk proces kunt doorlopen.

Een dagvaarding van de deurwaarder ontvangen?

Als een gerechtsdeurwaarder voor u deur staat om u een dagvaarding te overhandigen, dan is het belangrijk dat u dit serieus neemt. Het heeft geen zin om boos te worden of verdrietig, want de opdracht voor de rechtszaak is al uitgezet. Bent u het niet eens met de gestelde eis(en) in de dagvaarding? Dan kunt u verweer voeren. Het is verstandig en in veel gevallen verplicht om een advocaat bij de hand te nemen. Het gaat om uw rechten en een rechtszaak heeft vaak grote gevolgen. Betreft het een rolzitting? Dan dient u advocaat om een uitstel van conclusie van antwoord te vragen. Het is cruciaal dat dit door uw advocaat wordt aangevraagd, anders wordt de vordering in veel gevallen direct toegewezen. In zeer uitzonderlijke situaties krijgt u nog een tweede kans en volgt er een verstekvonnis. Verstek zuiveren kan dan opnieuw alleen met advocaat. Een voorbeeld van een dagvaarding is een geldvordering boven de 25.000 euro die wordt behandeld door de gewone civiele rechtbank. Wilt u meer advies inwinnen over wat u het beste kunt doen als u een dagvaarding hebt ontvangen? Neem dan direct contact op via de chat van Sociaal Verhaal of laat ons u terugbellen. U vindt onze gegevens op onze website!

Dagvaarding van de kantonrechter ontvangen?

Een dagvaarding ontvangen voor de kantonrechter? Dan zijn er minder drempels om zelf verweer te mogen voeren. Op de genoemde zittingsdatum mag u enkel in persoon verschijnen om zelf het verweer in te dienen. Als u liever niet zelfstandig verweer voert, mag u tevens iemand anders met een schriftelijke machtiging namens u sturen. Het is daarbij verstandig om altijd om uitstel te vragen, zodat u schriftelijk verweer kunt indienen tegen de dagvaarding. Dit verzoek om uitstel dient wel vóór de zittingsdatum door de rechter te zijn ontvangen. Heeft u om uitstel gevraagd, neem dan gelijk contact op met een van onze collega’s en wij helpen u verder met de vervolgstappen. Indien u niet zelf uw verweerschrift wilt of kunt opstellen, dan helpen wij u graag gratis hierbij verder, mits u tot onze doelgroep behoort. Denk hierbij aan mensen met geen of laag inkomen en goede gegronde redenen om de dagvaarding te betwisten. Wij helpen u dan door u gratis te voorzien van een advocaat die namens u het verweer voert in de zaak, waarvoor u bent gedagvaard.

Juridisch advies bij dagvaarding Sociaal Verhaal

  • Gratis juridisch advies
  • Actuele kennis van zaken
  • Vriendelijk en betrokken vrijwilligers
  • Eventueel gratis (gefinancierde) advocaat
  • Concreet en duidelijk advies
  • Duidelijkheid en wellicht rust voor u
  • Kans op onbedoelde fouten beperkt

Wacht niet langer, hoe sneller wij op de hoogte zijn, hoe meer wij voor u kunnen betekenen. Vraag daarom gelijk gratis om juridische ondersteuning bij de rechtszaak, waarvoor u een dagvaarding hebt ontvangen: sociaalverhaal.