De Kleine Media

Uitgeverij

Hoe kun je de luchtkwaliteit meten?

augustus 2019

Het is helemaal niet zo moeilijk om binnenshuis de luchtkwaliteit te meten, maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? We staan er niet dagelijks bij stil maar de lucht die we inademen bepaalt voor een groot deel onze gezondheid. Niet voor niets krijgen veel mensen die roken problemen met hun gezondheid. BioLab weet alles van ze luchtkwaliteit in huis en kan je veel vertellen over het belang van gezonde lucht. Een verminderde luchtkwaliteit in jouw pand kan namelijk zorgen voor onder andere de volgende klachten bij u of uw medewerkers:

  • Chronische hoofdpijn
  • Het verlies van concentratie
  • Irritaties aan de neus, slijmvliezen en ogen
  • Verergering van ademhalingsproblemen zoals astma of COPD

Zoals je ziet kan het meer gevolgen hebben dan je denkt als de luchtkwaliteit in jouw (bedrijfs)-pand niet in orde is. Duik daarom eens in alle informatie die je op de website van BioLab vindt en laat ook in jouw pand de luchtkwaliteit meten. Door de meting van BioLab weet je meteen hoe het ervoor staat met de kwaliteit van de lucht in jouw pand, en of jouw medewerkers dus risico lopen of niet. Natuurlijk is het lastig vast te stellen of eventuele klachten die men ervaart daadwerkelijk verband houden met de kwaliteit van de lucht, maar baat het niet dan schaadt het niet. Een schone lucht is een gezonde lucht, en je wilt natuurlijk dat je medewerkers zich te alle tijden fit en energiek voelen. Schone lucht kan daar zeker aan bijdragen.

Ziekteverzuim verminderen

Al veel werkgevers gingen je voor door de luchtkwaliteit te meten behulp van BioLab. Al vele bedrijfspanden zijn door hen gekeurd en voorzien van oplossingen op maat die garant staan voor schone lucht. Ze kunnen u namelijk ook helpen indien blijkt dat het niet zo goed gesteld is met de kwaliteit van de lucht in uw pand. Ze bieden handige adviezen en rapportages die u precies vertellen welke stappen u dient te zetten om de lucht te reinigen en te voorkomen dat deze opnieuw vervuild. Dit komt allemaal nadat u door BioLab is langsgeweest om de luchtkwaliteit te meten. U ontvangt een rapport over de gemeten kwaliteit en eventuele oorzaken van de vervuilde lucht. Als gevolg hiervan ademen uw medewerkers voortaan weer constant schone lucht in, en dit kan het ziekteverzuim aanzienlijk verminderen doordat ze geen risico meer lopen op bovenstaande gezondheidsklachten. 

Manieren om de luchtkwaliteit te meten

BioLab gebruikt meerdere manieren om de luchtkwaliteit te meten. Welke het belangrijkste is hangt af van het type bedrijf dat u heeft en wat voor materiaal / voedingsstoffen etc. er in het pand gebruikt worden. Sommige stofjes zijn nu eenmaal vervuilender dan andere. BioLab.nl kan onder andere de luchtkwaliteit meten met de focus op chemische aspecten van de lucht. Dit is vooral interessant voor bedrijven in de industriĆ«le sector. Een fysische meting van de luchtkwaliteit richt zich meer op aspecten als de luchtvochtigheid, het CO2 niveau en de temperatuur van de lucht. Ook afwijkingen aan deze parameters kunnen namelijk klachten veroorzaken, zelfs in kantoorpanden. Wees dus verstandig en laat in uw bedrijfspand periodiek de luchtkwaliteit meten, dan weet u altijd waar u aan toe bent.