De Kleine Media

Uitgeverij

Hoe kan je een domein verhuizen

september 2018

Een aantal jaar geleden ben ik mijn eigen webwinkeltje begonnen. Het leek mij leuk om te kijken hoe zoiets zou werken. Voor het geld hoefde ik het niet te doen, want ik had daarnaast een goede baan. Ik dacht dat het een goede manier was om meer te leren over het internet en het hebben van een webwinkel. Aangezien ik geen verstand had van programmeren begon ik met wordpress en startte ik een blog. Ik ben al jaren aan het bakken en ben daar in het weekend veel mee bezig. Maar als je veel bakt, dan merk je dat je altijd te veel baksels en taarten hebt. Je kan niet alles zelf opeten en ik merkte dat ze in mijn familie ook niet elke week zaten te wachten op een nieuwe taart. Daarom ben ik eerst met taarten te bakken voor vrienden en familie, bijvoorbeeld wanneer ze jarig waren. Zij vonden mijn taarten zo lekker, dat ik regelmatig hoorde dat ik een bedrijfje moest opstarten. In het begin kreeg ik veel orders van vrienden en familie, maar even later kreeg ik ook regelmatig orders van vrienden van vrienden, of zelfs van wildvreemden. In het begin was ik in de weekenden lekker druk met het bedrijfje en ik kon zelf ook beslissen hoeveel werk ik aannam. Had ik geen tijd, dan kon ik dat gewoon tegen mensen zeggen. Maar na een half jaar werd mijn vader ziek en liet ik mijn bedrijfje een tijdje met rust. Ik bracht liever mijn vrije tijd door met mijn vader, dan dat ik taarten verkocht. Het waren zware maanden, maar gelukkig werd mijn vader uiteindelijk beter. Ik had weken niet meer naar mijn website gekeken, maar toen ik dat weer deed merkte ik dat de website niet meer werkte. Ik nam contact op met het bedrijf dat de hosting verzorgde. Zij zeiden dat alle data weg was en dat ik een back-up had moeten maken. Ik was behoorlijk pissig, maar besloot om toch door te gaan met dit bedrijf. En enkele maanden later had ik weer problemen met ze en besloot ik om mijn domein te verhuizen. Maar eigenlijk had ik helemaal geen idee hoe een domein verhuizen werkte.     

Waar kan je een domein verhuizen

Op het internet begon ik me een beetje in te lezen hoe een domein verhuizen werkt, maar ik werd er niet veel wijzer van. Ik begreep dat ik een nieuw bedrijf moest vinden dat de hosting voor mij zou verzorgen en dat ik het daar moest laten overzetten. Voor mij bleef alles een beetje vaag en ik nam besloot om een aantal websites van hosting bedrijven te bezoeken. Via webhosting.nitroserve.nl kwam ik terecht bij Nitroserve. Hier hadden ze een heel simpel stappen plan om een domein te verhuizen. Voor de zekerheid nam ik ook contact op met de klantenservice en die konden mij helpen met mijn vragen.    

Nitroserve is voor domein verhuizen een aanrader

Mijn domein verhuizen was veel gemakkelijker dan ik van te voren had gedacht. Via het stappenplan op de website van Nitroserve zie je alles wat je moet doen. Ik had een aantal vragen over mijn email, omdat ik die niet kwijt wilde raken. De klantenservice was erg vriendelijk en kon al mijn vragen in duidelijke taal beantwoorden. Het verplaatsen was snel geregeld en ik was eindelijk van mijn vervelende hosting bedrijf af.

  • Met hun hulp was mijn domein verhuizen zo geregeld
  • Mijn hosting is zelfs nu voordeliger dan voorheen
  • De verhuizing verliep vlekkeloos en al snel werkte alles weer
  • De klantenservice is erg vriendelijk en konden mij alles duidelijk uitleggen
  • Webhosting.nitroserve