De Kleine Media

Uitgeverij

Het kantoor van mijn vriend opleuken met leren handgreepjes

december 2018

Mijn vriend is sinds een jaar of vijf druk. Hij is ondernemer geworden. Hij begon ooit op een kamertje in huis dat nauwelijks bij de omvang van zijn bureau paste, maar tegenwoordig heeft hij een heus kantoor aan huis. Daarnaast huurt hij een kantoor in Amsterdam waar hij eens per maand vergaderingen heeft. Het kantoor aan huis deed altijd wat grijs aan. Op zich geen probleem, maar hij wilde zijn bedrijf graag laten groeien en zat constant te werken aan de website. De mensen die langskwamen, beoordeelden het bedrijf echter op wat zij in levenden lijve zagen op het kantoor zelf. En dat was niet veel. Een bureautje, wat ladekasten en vooral heel erg veel papieren overal. Daarom besloot ik samen met een vriendin om hem eens te verrassen. We hadden van tevoren al veel geregeld en toen hij op vrijdagmorgen weer richting de trein fietste, zijn we aan de slag gegaan. We hebben verschillende kunstwerken op het kantoor opgehangen, de ladekasten vervangen door grote kasten uit 1940 en het bureau is vervangen door een groot advocatenbureau met zitruimte aan twee kanten. Daarna zijn we aan de slag gegaan met leren handgreepjes om het geheel nog meer uitstraling te geven. Want leren handgreepjes heeft bijna niemand, daarmee is het een element dat zeker opvalt bij de mensen die langskomen natuurlijk!

De leren handgreepjes bevestigen

Uit ervaring wist Nicole dat het vastmaken van leren handgreepjes een hel kan zijn. Daarom was ze online op zoek gegaan naar een aanbieder van leren handgreepjes die ook de schroeven zelf kon leveren, aangezien daarmee het resultaat het beste is. Zij kwam uit bij Handles and More (handlesandmore.nl). We kwamen erachter dat deze winkel direct veel voordelen bood die handig waren voor ons:

  • Op tijd geleverd;
  • Factuur mogelijk (boekhouding);
  • Betalen met PayPal mogelijk.

We besloten de leren handgreepjes direct te bestellen, ruim vier dagen voordat mijn vriend naar Amsterdam zou gaan. Ze kwamen de dag erop al aan bij Nicole (expres niet hier) die de leren handgreepjes goedkeurde en zich er direct in verdiepte hoe we ze het beste vast konden maken aan de meubels op het kantoor. Vandaar dat het monteren van de leren handgreepjes op vrijdag slechts een paar minuten kostte, want Nicole wist al precies wat ze nodig had en hoe ze het zou gaan doen. Het resultaat was letterlijk verbluffend. De meubels zagen er nog beter uit nu de leren handgreepjes eraan bevestigd waren en ik wist zeker dat mijn vriend dit leuk zou gaan vinden.

De grote onthulling

Toen mijn vriend vrijdagavond thuiskwam, wilde hij alleen maar een borrel en naar bed. Het was een zware dag geweest, dus niet het geschikte moment om hem zijn nieuwe kantoor te laten zien. We besloten te wachten tot zaterdag, hij moest zijn spullen toch nog inruimen. Hij liep zaterdag na het ontbijt naar het kantoor en de verbazing was van zijn gezicht af te lezen. Het eerste wat hij zei was dat dit een plek geworden was waar hij mensen kon ontvangen en een goede indruk achter kon laten. Nu hij gezien had wat er mogelijk was, ging hij direct verder met het inrichten en zoeken naar mogelijkheden om het nog sterker naar voren te laten komen. De vrijdag daarop ging mijn vriend niet naar Amsterdam. Hij nodigde alle mensen uit om langs te komen op zijn kantoor en dat leverde veel grote ogen op. Het project was duidelijk meer dan geslaagd en dat was precies de bedoeling toen we eraan begonnen samen!