Uitgeverij

Dr Martens schoenen

Dr Martens schoenen

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met de dr Martens schoenen, al jarenlang een vaste waarde in ons straatbeeld! De schoen is ooit ontstaan uit het ontwerp van een Duitse arts, dr. Maertens, die zelf na een gebroken voet aan de slag ging met het ontwerpen van geschikt schoeisel. Hij merkte namelijk dat de standaard exemplaren niet voldoende waren wat betreft ondersteuning en het herstel niet bespoedigden. Daarom ging hij zelf aan de slag en ontwierp een speciale schoenzool met een luchtkussen erin. Dit is nog steeds het belangrijkste kenmerk van dr Martens schoenen en ook de reden dat ze bij velen zo ontzettend populair zijn! Deze zolen zorgen er namelijk voor dat alle producten van dit merk echt heerlijk aan de voeten zitten en dat je er uitstekend lange afstanden op kunt lopen. Ze bieden optimale ondersteuning en veren prettig mee bij iedere stap. In samenwerking met het Engelse bedrijf van de familie Griggs werd het ontwerp verder ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is. Door de uitermate goede kwaliteit zijn dr Martens schoenen voor velen nog altijd de eerste keus!

Verschillende soorten dr Martens schoenen

Natuurlijk is er in de loop van de tijd wel wat veranderd aan de dr Martens schoenen. In het begin leken ze redelijk op legerkistjes, maar dit veranderde op het moment dat de Griggs’ betrokken raakten. Zij voegden bijvoorbeeld de typerende stiksels toe en maakten het bovenleer bolvormig. In de loop der jaren zijn naast de enkelhoge exemplaren ook veel andere modellen dr Martens schoenen ontwikkeld. Zo kun je nu ook kiezen voor lage schoenen van dezelfde ontwerper en ook modellen met een hoge hak worden tegenwoordig vervaardigd. En naast de hogere modellen met veters, zijn er nu ook instappers die een elastisch deel aan de zijkant hebben waardoor je er zo in kunt stappen. Tot slot zijn er ook nog de echt hoge laarzen, die tot aan de kuit komen. Wat model betreft valt er dus echt genoeg te kiezen momenteel, zowel voor dames als voor heren. Maar niet alleen daarin bestaat veel verschil, er bestaat ook groot verschil in kleur en stijl. Zo zijn sommige varianten mat, terwijl andere glanzend zijn of zelfs metallic. Daarnaast zijn dr Martens schoenen verkrijgbaar in ongeveer alle kleuren van de regenboog. Dit maakt dat er echt altijd wel een paar te vinden is dat echt helemaal bij jou past!

Spartoo biedt ruime keus

Wil je dr Martens schoenen kopen, dan zijn er diverse schoenenwinkels waar je terecht kunt. Wat echter wel zo is, is dat bij velen het aanbod beperkt is. Niet bij de webwinkel spartoo.nl, daar vind je echt een zeer ruime collectie van dit merk! Of je nu een stoer, sportief of net model zoekt, of je nu een rustig zwarte kleur wilt of een zeer opvallende roze metallic, het is bij hen allemaal te krijgen! Zelfs exemplaren met een bloemetjespatroon of met een koeienprint hebben zij in het assortiment! Doordat je op hun website gebruik kunt maken van een handig filter, kun je toch in hun ruime collectie snel die dr Martens schoenen vinden die het best bij jou passen. Filter bijvoorbeeld op:

  • geslacht: dames, heren, meisjes of jongens
  • stijl: sandaal, sneaker, nette schoen, hoge laars, enkellaars
  • schoenmaat
  • kleur
  • materiaal: leer, synthetisch of textiel

Door van deze filters gebruik te maken, kun je snel schiften tussen wat wel en niet voor jou geschikt is. Zoek jij schoeisel dat echt lang goed blijft, dat een goede pasvorm heeft en dat altijd in de mode blijft? Koop dan dr Martens schoenen bij Spartoo!