De Kleine Media

Uitgeverij

De juiste hypotheekadviseur

september 2018

Het kopen van een huis is een spannende gebeurtenis. Je bent klaar met studeren, hebt een goede baan en kijkt nu vooruit naar de toekomst. Soms weet je al van kinds af aan al precies waar je later wilt gaan wonen. Veel vaker kom je daar echter pas later achter, als je samen met een partner alle opties afweegt. Wat je situatie ook is, vroeg of laat kom je terecht bij een hypotheekadviseur. Dat kan een onafhankelijke adviseur zijn, of een professional in dienst van je bank. Een hypotheekadviseur helpt je om orde op zaken te stellen. Je krijgt inzicht in je financiële situatie en verkent de mogelijkheden die je hebt. Die zijn vrijwel altijd gebaseerd op je draagkracht en op eventuele schulden die je al hebt opgebouwd. Waar moet je aan denken bij het uitzoeken van een hypotheekadviseur?

  • Onafhankelijke partij
  • Een overzicht van alle aanbiedingen
  • Met het oog op de toekomst

Om te beginnen moet je op zoek naar een onafhankelijke partij. Je kunt altijd naar je bank stappen, maar dat is niet altijd de meest verstandige keuze. Natuurlijk zullen de professionals bij de bank er alles aan doen om je te helpen, maar ze willen uiteraard ook jouw klandizie binnenhalen. Voor een degelijk advies kun je het beste in zee gaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze heeft een compleet overzicht van alle aanbiedingen die op dat moment beschikbaar zijn, van verschillende banken. Alle geldverstrekkers op de markt worden bekeken. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie wordt vervolgens een advies uitgebracht. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt! Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur bij jou in de buurt? Kom dan eens langs bij de Van Bruggen Adviesgroep. Op de site, https://www.vanbruggen.nl/hypotheekadvies, lees je meer over het afsluiten van een hypotheek en vind je een aantal handige tips!

Hypotheekadviseur met het oog op de toekomst

Het is ook belangrijk dat je een hypotheekadviseur kiest die rekening houdt met de toekomst. Je wilt niet alleen de beste deal voor dat moment, maar ook voor de komende jaren. Daarom is het van belang om je toekomstplannen goed door te spreken. Ben je van plan om de komende jaren regelmatig te verhuizen? Dan is een bepaalde hypotheek misschien voordeliger. Wil je het huis voor de komende dertig jaar vastleggen en ga je nergens naartoe? Ook dan heb je vaak een aantal interessante mogelijkheden tot je beschikking. Uiteraard gaat het bij dit soort zaken niet alleen om het pand zelf. Ligt het bijvoorbeeld voor de hand dat één van de twee partners minder gaat werken? Is er een kinderwens? Met al dit soort zaken dient een hypotheekadviseur goed rekening te houden. Alleen dan krijg je een advies dat precies bij jouw situatie aansluit. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je een gratis kennismakingsgesprek? Surf dan direct naar bovenstaande site en vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Vragen over de aflossing

Het aflossen van een hypotheek is een enorme klus. Het is helemaal niet gek dat je daar op een gegeven moment een vraag over hebt. Hoe kun je bijvoorbeeld het beste aflossen, of mag je zomaar een groot bedrag in één keer terugbetalen? Op het internet vind je heel veel informatie, maar niet alles is van toepassing op jouw situatie. Stel al je vragen daarom aan je hypotheekadviseur, dan weet je zeker dat je goed wordt geholpen. Neem meteen contact op voor een uitvoerig gesprek, of stuur een e-mail met een korte vraag!