Uitgeverij

Badkamerverlichting

Badkamerverlichting

Ben jij op zoek naar nieuwe badkamerverlichting voor jouw badkamer? Dan zijn er verschillende opties die je zou kunnen overwegen. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een plafondlamp, eventueel in combinatie met een speciale lamp voor bij de spiegel. Maar ook kun je kiezen voor inbouwspotjes. Wat je ook kiest, belangrijk is dat je altijd de keus maakt voor een variant die speciaal bedoeld is voor deze ruimte. In badkamers heb je immers te maken met een vochtige lucht en ook met de kans dat er waterspetters door de ruimte vliegen. Als de douchekop eens een keer uit je handen schiet, dan wil je natuurlijk niet meteen met kortsluiting te maken krijgen. En dat geldt natuurlijk helemaal in een huishouden met kleine kinderen, zij willen nog wel eens in bad gaan zitten spetteren. De badkamerverlichting moet dus goed waterdicht zijn, zodat er geen ongelukken mee kunnen gebeuren. Dat is dus zeker een punt om goed in het oog te houden! Een ander aandachtspunt, is dat je natuurlijk voldoende licht wilt hebben op het moment dat jij je tanden poetst of dat jij je gaat scheren. De lichtbron moet dus fel genoeg zijn. Tegelijkertijd is heel felle badkamerverlichting niet altijd prettig, het is niet erg flatteus en daarom kan het soms ook wel prettig zijn om wat minder licht te hebben. Dimbare lampen zijn dan een goede oplossing, net als de mogelijkheid om de verschillende lampen los van elkaar aan of uit te kunnen doen.

Inbouwspots als badkamerverlichting

Zoek jij naar een goede oplossing voor de badkamerverlichting, dan kunnen inbouwspots een goed idee zijn! Een groot voordeel van deze lampjes, is dat je ze bijna over het gehele plafond kunt verspreiden, waardoor je in ieder deel van de badkamer gelijkmatige verlichting hebt. Let er daarbij wel op dat je binnen een straal van 75 centimeter van een waterbron echt een spatwaterdichte spot moet plaatsen, een zogenaamde IP44 spot. Op andere plekken in de ruimte kun je gerust andere soorten spotjes kiezen. Een ander voordeel van inbouwspotjes voor de badkamerverlichting, is dat er varianten te krijgen zijn die je kunt dimmen. Zo kun je de lichtsterkte zelf bepalen, afhankelijk van wat jij in de kamer wilt gaan doen. Wil jij je scheren of opmaken en heb je daarbij een goede lichtsterkte nodig? Dan draai je de knop vol open. Wil jij juist een heerlijk ontspannen bad nemen, dan kun je de badkamerverlichting wat dimmen en zo een prettige sfeer creƫren.

Pretmetled.nl

Kies jij er bovendien ook nog eens voor om als badkamerverlichting LED inbouwspots te gebruiken, dan ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig, aangezien LED weinig energie verbruikt. Dat is bovendien ook gunstig voor jouw portemonnee! Er zitten dus vele voordelen aan het kiezen voor LED spotjes voor jouw badkamer:

  • je kunt ze spreiden door de hele ruimte
  • ze verbruiken relatief weinig stroom en zijn daarmee een duurzame keuze
  • met dimbare varianten kun je zelf de lichtsterkte bepalen

Ben jij enthousiast over de mogelijkheden en zou jij voor jouw badkamerverlichting ook graag inbouwspotjes willen gaan gebruiken? Dan moet je eens een kijkje nemen in de webshop van Pretmetled.nl. Bij hen kun je namelijk alles kopen wat je nodig hebt om dit bij jou thuis aan te leggen. Je vindt bij hen bovendien ook een duidelijk overzicht van op welke plekken in de badruimte je welke soorten spotjes zou moeten plaatsen. Voor de armaturen en lampjes zelf kun je bij hen terecht, maar ook voor bedrading, dimmers en alle andere benodigdheden. Wil jij spotjes gebruiken als badkamerverlichting, dan ga je dus naar Pretmetled.nl!